Ord Om Criterion

Criterion Collection på norsk

The Criterion Collection

Hei!
Her vil det komme anmeldelser, tanker og generelt ord om criterion på norsk. Criterion Collection er en amerikansk DVD og Bluray serie, som utgir filmklassikere og viktig samtidsfilm. Verdens desidert mest anerkjente utgivelser, med over 500 utgivelser til nå. Og flere utgis hver måned. Sjekk gjerne ut criterion.com.

Utgangspunktet for bloggen er at jeg er en samler av disse utgivelsene og har alle opp til nå. Jeg fikk lyst til å skrive litt om filmene, siden det finnes så mange skjulte skatter i Criterion Collection. Bloggen passer best for de som har sett filmen en gang, og fikk lyst til å forstå mer av den. Så kan de se filmen om igjen. Håper leserne blir inspirert og nysgjerrig på kvalitetsfilm.

For spesielt interesserte kan jeg nevne at filmene blir sett på en Pioneer 50″ KURO Plasmaskjerm, med en Panasonic DMP BD80 sonefri Bluray- og DVDspiller. Lyden besørges av en 5.1 system med Harman Kardon AVR 3000 surroundforsterker og Proson høytalere. Husk at Criterions Blu-ray filmer er region A låst, så du trenger en sonefri Blu-ray spiller.

Frode Dalen

Reklamer

2 kommentarer »

  1. Hei, Bertil henviste meg hit! Skal følge nærmere med på denne bloggen nå når jeg kjenner til den. Imponerende at du har alle CC-er, selv har jeg knappe 300 og tviler sterkt på at jeg noen gang kommer til å eie alle. Mest fordi jeg ikke er altetende, tror jeg, samtidig har jeg i det siste økt samlingen med et par bunker på ca 50 stk. Vi får se hva som skjer fremover. 🙂

    Kommentar av Jacob | mars 9, 2011 | Svar

    • Flott å møte en likesinnet! Hyggelig at du synes siden er ok. Imponert over 30 Kurosawafilmer på 30 dager!

      Kommentar av Frode | mars 11, 2011 | Svar


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: